Jak na astronomický dosah příspěvků? Inspirujte se influencery!

Už se vám někdy stalo, že jste si dali práci s příspěvkem na Instagram, ale on se objevil jen pár uživatelům? Dosah instagramových postů je občas k pláči. Přitom influencerské příspěvky mohou atakovat astronomické dosahy. Čím to je?

Algoritmus Instagramu nás občas dokáže pěkně poškádlit. Znáte to - dáte si záležet na novém příspěvku, ten se přitom ukáže jen pár uživatelům a lajky spočítáte na prstech jedné ruky. Když jde navíc o příspěvek, kde se snažíte komunikovat svou značku, máte pocit zbytečné práce. Ideální proto je do kampaňové komunikace zapojit influencery - ti jsou schopni zvolit správný formát příspěvku a vaši značku na Instagramu odkomunikovat tak, že dosah či množství zhlédnutí dokonce přesáhne počet jejich fanoušků. Připravili jsme si pro vás několik příkladů:

1️⃣ Dvojnásobek sledujících? Vsaďte na Reels jako Nikola Gránská! 😮

Kreativní a hravé Reels Nikoly Gránské si v rámci kampaně pro Milku vysloužilo 50 tisíc zhlédnutí, což byl dokonce dvojnásobek jejich sledujících. Není se ovšem čemu divit, vždyť s formátem Reels, jak už jsme psali dříve, můžete dosáhnout skvělých organických výsledků. A právě Nikola Gránská je toho důkazem.

2️⃣ Díky Tržišti kampaní byla Peršanka Djany skvělou volbou. Vyzkoušejte ho také! 👌🏻

I obyčejná fotka může instagramové uživatele zaujmout natolik, že dosah daného příspěvku předčí počet sledujících influencera, který fotku publikoval. Rozhodně je fajn, když značka vsadí na influencera, který je aktuálně trendy. Takovým příkladem je kampaň značky KitKat, která využila influencerku Peršanka Djany. Ta se na jaře zúčastnila televizní soutěže Like House a KitKat si ji vybral na základě statistik, které poskytujeme klientům v Tržišti kampaní. Díky její účasti ve zmíněné reality show přesáhl reach počet sledujících - dosah činil 121 tisíc uživatelů.

3️⃣ Precizní zpracování je klíčové. Dobře to ví Janka Slačková! 👏🏻

Influencerka Janka Slačková si na Reels pro Nescafé dala opravdu záležet - způsob zpracování videa je nejen vkusný a originální, zároveň i precizní, jak se můžete sami přesvědčit. To ocenili sledující svými lajky a komentáři. Počet zhlédnutí navíc přesáhl 100 tisíc, ačkoliv Janku Slačkovou sleduje “jen” 54 tisíc uživatelů.  

Chcete s influencery také atakovat astronomické dosahy? Pusťte se do toho!

Rádi byste influencery do své kampaně zapojili, ale nejste si jisti, jak na to? Díky našemu Tržišti kampaní můžete hromadně oslovit přes 2 tisíce registrovaných influencerů. Případně využijte naši Databázi influencerů, která čítá 10 tisíc prověřených influencerů z Česka a Slovenska.  Influencery si v ní můžete libovolně filtrovat třeba podle věku a pohlaví, ale i podle zájmů fanoušků daného influencera. Najít vhodného influencera nikdy nebylo snazší!

Máte otázky?

Naši konzultanti tu jsou, aby vám poradili.

Zeptejte se nás