Hravá a virální propagace vaší značky? Nově v databázi najdete influencery z TikToku!

V naší Databázi influencerů nově najdete přes 8 tisíc českých a slovenských influencerů na TikToku. Jde o jednu z nejpopulárnějších sociálních sítí, tak toho využijte pro svou značku, produkt nebo službu! ☺️

Dávno už neplatí, že TikTok používají jen teenageři. V Česku popularita téhle sítě neustále roste a pro firmy se tak stává ideálním marketingovým nástrojem. Překvapit vás navíc může nízká cena za zobrazení, influenceři na TikToku ještě nejsou tak zhýčkaní. 👌🏻 V naší Databázi influencerů proto nově najdete statistiky 8 tisíc českých a slovenských influencerů, kteří na TikToku působí. Pojďme se podívat na to, které české tváře jsou na TikToku nejsledovanější a co vám jako značce může tahle sociální síť nabídnout.

@naomiadachi U mě na instagramu pod nickem NAOLEO soutěž o 3x tričko #VandaJandaxPerwoll ♬ Stunnin' (feat. Harm Franklin) - Curtis Waters

Dost možná ve vás TikTok budí nedůvěru proto, že ho třeba ani sami nemáte nainstalovaný a nebo ho používáte minimálně. Věřte, že přehlížet byste ho ale neměli - rozhodně nejde o žádného malého brášku Facebooku. Vždyť aktuální celosvětová čísla hovoří o více než miliardě aktivních uživatelů měsíčně, přičemž v Česku si aplikaci nainstalovalo už 2 miliony uživatelů a mezi mladou generací do 30 let bývá často i nejoblíbenější sociální sítí. A toho byste pro svou značku měli využít. 

39 milionu sledujících českého TikTokera

Které konkrétní české tváře na TikToku uspěly? Jedním z nejznámějších českých TikTokerů je Ondy Mikula, který jako první Čech překonal magickou hranici milion sledujících. 💪🏻 A dnes už má těch milionů takřka 39! Jeho fanoušci nejčastěji pocházejí ze Spojených států a uvažte, že jde v českém kontextu o opravdu astronomické číslo. Vždyť oproti tomu profil celosvětově nejsledovanějšího Čecha na Instagramu, známého fotbalistu Petra Čecha, sleduje “jen” 2,4 milionu instagramových uživatelů. Mezi další Čechy, kteří se svým profilem na TikToku uspěli i v zahraničí, patří třeba Erik Meldik, který se už kdysi proslavil na YouTube v rámci dua ViralBrothers.

Vás by ale měly zajímat spíše tváře, které jsou populární primárně mezi českými uživateli, a tím pádem jsou schopni vaši značku, produkt nebo službu přiblížit právě českému publiku. A jak zjistit, kdo z influencerů takovému kritériu odpovídá? V naší Databázi influencerů můžete využít filtr na primární zemi fanoušků a nastavit, že hledáte influencery, kteří mají alespoň 50 % fanoušků pocházejících z České republiky. 🇨🇿 Jakmile to uděláte, zjistíte, že takovým influencerem je třeba Johny.mkv, kterého aktuálně sleduje téměř 993 tisíc především českých a slovenských uživatelů. Dalšími populárními TikTokery jsou mezi českými uživately třeba videoblogeři Adam Kajumi a Tary nebo designérka a vychovatelka Klára Hulmáková.

@klarka__h Který outfit se ti líbí nejvíc? 🤍 Využij 20% kód KLARKA20 na www.aboutyou.cz . Platí do 5.5.2022 @ABOUT YOU CZ #spoluprace ♬ Jiggle Jiggle - Duke & Jones & Louis Theroux

Využijte TikTok pro svůj brand!

Že netušíte, které influencery neboli tzv. TikTokery byste měli oslovit? Nebojte, právě s tím vám pomůže naše Databáze influencerů s 8 tisíci českými a slovenskými TikTokery.  Samozřejmostí jsou základní sociodemografické statistiky jak samotného influencera, tak jeho fanoušků. Chcete svůj značku, produkt nebo službu propagovat prostřednictvím influencerů ve specifické věkové kategorii, s konkrétními zájmy nebo si chcete být jisti, že fanoušci pocházejí opravdu především z České republiky? To díky našemu filtrování není problém.

Prohlédnout si u TikTokerů můžete statistiky jako počet a vývoj jejich sledujících (zkontrolujete tak, zda influencerovi publikum náhodou neklesá), důvěryhodnost sledujících (ověříte si, jestli jsou jeho sledující opravdu reální lidé, a ne falešné účty), míru zapojení sledujících a její kvalitu (podíváte se, jestli obsah daného influencer vůbec zajímá jeho sledující) nebo třeba průměrný počet zhlédnutí příspěvků.

A proč je TikTok tak populární?

Lámete si hlavu nad tím, čím je vlastně TikTok jiný než ostatní sociální sítě? Klíčovou vlastností je zcela nepochybně kreativita influencerů, které se meze nekladou (a právě proto si s vaší značkou mohou pořádně a originálně vyhrát). Tvůrci příspěvků mohou využívat rozsáhlý katalog zvukových doprovodů a efektů, případně nejrůznějších hudebních úryvků.

@dimaarrest Pardon ale já tu masku brutálně miluju 😭😭✨ děkuju! @avon_czsk #spoluprace ♬ Lo-fi hip hop - NAO-K

TikTok je založen především na krátkých videích, jejichž alternativou je na Instagramu formát Reels. Oblíbené jsou nejrůznější hashtag výzvy, parodie písniček i originální návodná videa. Krátká a zábavná videa sice na první pohled mohou působit amatérsky, ale věřte, že právě to uživatele baví a mnozí si na projíždění TikTokem stanou doslova závislí. Když k tomu přičtete fakt, že na TikToku je možný poměrně vysoký organický dosah, a navíc bezkonkurenční rychlost šíření, vyplyne vám z toho, že byste mu ve své marketingové komunikaci rozhodně měli dát šanci!

Máte otázky?

Naši konzultanti tu jsou, aby vám poradili.

Zeptejte se nás